Voorbereiding
Schil de asperges 2 keer rondom met en dunschiller zodat er geen “draden” meer aan zitten en snijdt de onderste 2 cm eraf, dit kan een beetje houterig zijn. Doe de asperges in een lage pan waar ze plat in kunnen liggen. Vul de pan met koud water zodat de asperges onder water staan, voeg 1 eetlepel zout toe en breng het goed aan de kook, laat ze daarna in het vocht afkoelen, kook de eieren hard gedurende zes minuten en pel ze. Haal de buiten-ste bladeren van de kropsla en geef deze maar aan de konijnen, het lekkerste deel zit namelijk binnenin. Was de sla eventueel als er zand op zit. Ik houd ervan dat de asperges nog een “bite” hebben als u ze liever goed gaar heeft kook ze dan 3 minuten en laat ze in het vocht afkoelen.
Final Touch
Verdeel de asperges die in de French dressing gemarineerd zijn op platte borden. Leg de kropsla ernaast en leg hier de gerookte zalm overheen en versier het geheel met in parten gesneden eieren. Eventueel kunt u van het aspergevocht en de afgesneden asperges samen met een scheut ongezoete slagroom een asperge créme-soep maken. Het is toch zonde om er niets meer mee te doen.
Ingrediënten voor 4 personen
16 st asperges
4×80 gram plakjes gerookte zalm
1 st kropsla
2 st eieren
French dressing