Aardbeien à la Romanoff

Voorbereiding

Aardbeien a la RomanoffSnijd het vanillestokje in de lengte doormidden en haal met de punt van het mes het “merg” eruit. Doe de vanille bij de slagroom en sla met een garde de slagroom tot yoghurt dikte. Voeg vervolgens de crème fraîche en de crème de cassis toe en maak er een mooie en langzaam lopende massa van. Bewaar de Romanoffsaus in de koelkast. In plaats van de vanille stokjes kunt u ook een lepeltje vanille suiker gebruiken.

Final Touch

Snijd van de zomerkoninkjes, zoals aardbeien ook wel genoemd worden, het kroontje af. Was ze eventueel in ruim koud water. Verdeel de aardbeien over 4 kommetjes of een diep bord. Serveer de saus apart zodat iedereen zelf de hoeveelheid kan bepalen. U kunt er ook nog een bolletje vanille roomijs bij serveren als u dat wenst. Dit is een van de makkelijkste desserts, maar ook zeker een van de lekkerste.

Ingrediënten voor 4 personen
500 gram aardbeien
2,5 dl gezoete slagroom
2,5 dl crème fraîche
1 dl crème de cassis
1 stuks vanillestokje