Voorbereiding
Snijd de onderkant van de little gems, waardoor de knapperige blaadjes allemaal uit elkaar vallen. Was deze in ruim koud water om eventueel zand eraf te spoelen. Draai de little gems in een sladroger droog. Pers vervolgens de knoflook door een pers boven de mayonaise en hak de helft van de ansjovis fijn en voeg deze aan de mayonaise toe. Meng het geheel met een garde en voeg iets water toe, om het tot yoghurtdikte te krijgen. Kook de eitjes gedurende 5 minuten tot een zacht gekookt ei en pel ze vervolgens. Snijd daarna de tomaat in partjes en de komkommer in plakjes.
Final Touch
Maak de grillpan goed heet en grill de kipfilet aan beide kanten en gaar het gedurende 8 minuten in de oven op 180°C. Meng de helft van de ansjovismayonaise door de slablaadjes en leg deze op de borden. Leg de tomaat, komkommer en de doormidden gesneden eitjes erbij. Snijd de kipfilet in repen, maak het op smaak met zout en peper uit de molen en leg deze er vervolgens bij. Strooi daarna de geraspte Parmezaanse kaas er overheen en eventueel nog iets extra ansjovismayonaise. Snijd de overgebleven ansjovisfiletjes in stukjes en verdeel deze over de salade. In plaats van de little gems kunt u ook kropsla gebruiken en in plaats van kipfilet, gamba’s. Lekker met toast of vers afgebakken stokbrood.
Wist u dat: Veel mensen denken dat de Caesar salade van Julius Caesar komt, maar het is vernoemd naar de Italiaanse chek-kok Caesar Cardini!
Ingrediënten voor 4 personen
2 st kipfilet
4 st ei
4 kropjes little gems (mini Romeinse sla)
2 st tomaat
8 st ansjovisfilets (blikje)
1/2 st komkommer
100 gr Parmezaanse kaas geraspt
8 eetlepels mayonaise
1 teentje knoflook