Voorbereiding
Smelt de chocolade en de boter au bain marie. Sla ondertussen met een garde in de keukenmixer de eieren, dooiers en de suiker op tot een dikke schuimige massa. Spatel de gesmolten chocolade en boter door het eimengsel en als laatst de gezeefde bloem. Verdeel deze massa in koffiekopjes totdat ze driekwart vol zijn.
Final Touch
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en zet de soufflés er voor 10 minuten in, binnen enkele minuten komt de soufflé omhoog, dat komt door de luchtigheid van de massa. Haal na 10 minuten de soufflé uit de oven en zet ze op een bord en serveer er een bolletje vanille roomijs bij. Wacht niet te lang met eten anders gaart de soufflé door, het is de bedoeling dat buitenkant een soort cakeje is en de binnenkant halfgaar en lopend is. Het mooie aan dit dessert is dat u het van tevoren kunt bereiden en in de kopjes kunt bewaren in de koelkast totdat het de oven in gaat.
Ingrediënten voor 4 personen
225 gr pure chocolade
225 gr boter
3 st eieren
4 st eierdooier
80 gr suiker
80 gr bloem