Beef Tataki

Voorbereiding

Beef Tataki Bries NoordwijkVerwarm de ketjap en de sojasaus in een pan en laat daar het gekneusde citroengras, de doormidden gesneden peper, de gepelde knoflook en de in stukken gesneden gemberwortel ruim een half uur in trekken. Snij de ossenhaas in repen van zo’n vier centimeter dikte. Zet ondertussen een koekenpan op hoog vuur en bak in iets boter de ossenhaas rondom mooi bruin aan. Zeef de afgekoelde ketjap/soja marinade en leg de ossenhaas er in en laat dit minimaal vijf uur marineren. U kunt dit natuurlijk ook een dag van tevoren bereiden. Snijdt als laatst de lente ui in dunne ringetjes.

Final Touch

Neem de ossenhaas uit de marinade en snijdt er dunne plakjes van. Leg deze dakpansgewijs op langwerpige borden. Maak ondertussen iets van de marinade warm in een pannetje. Verdeel de wakame en de lente-ui ringetjes over het vlees en vervolgens de warme marinade en versier het geheel met een paar knoflookchipjes. In plaats van ossenhaas kunt u ook runder-entrecote of jodenhaas gebruiken.

Ingrediënten voor 4 personen
400 gram ossenhaas
3 dl ketjap
1 dl sojasaus
3 stengels citroengras
3 teetjes knoflook
50 gr gemberwortel
100 gr wakame
1 bos lente ui
knoflookchips