Caipirinha

Caipirinha Bries NoordwijkHoe maak je de Caipirinha?

1) Snijd 1 halve limoen in 4 gelijke partjes en doe de partjes in een mooi tumblerglas.

2) Strooi de rietsuiker over de limoenen, naar smaak. Gebruik niet te weinig rietsuiker, anders gaat de limoen (of de Cachaça) overheersen in deze cocktail.

3) Gebruik een muddler (stamper) om het sap uit de limoen te persen.

4) Giet hier met een barmaatje of maatbeker 30 tot 50 ml cachaca overheen.

5) Tot aan de rand vullen met crushed ijs. Even goed stirren (roeren) met een barlepel zodat alles goed mengt.

6) Voeg voor het opdienen nog wat crushed ice toe zodat het glas mooi vol zit en de limoentjes mooi boven in je cocktailglas komen zweven

Ingrediënten per cocktail
Cachaça (1 deel)
Rietsuiker (2 à 3 barlepels, naar smaak)
Limoen (1 helft in partjes)
Crushed ice (glas vol)

1 deel = 30 ml