Gebakken kabeljauwfilet met coquilles

Voorbereiding

Kabeljauwfilet Bries NoordwijkZorg ervoor dat u vier gelijke stukken kabeljauw heeft. Gebruik altijd kabeljauw met vel, omdat kabeljauw een losse structuur heeft valt het zonder vel snel uit elkaar als u het bakt. Zorg er ook voor dat de coquilles stevig aanvoelen, deze bakken mooier en beter. Snijdt de broccoli in gelijkmatige roosjes, blancheer ze en spoel ze af met koud water. Trek van de boven- en de onderkant van de peultjes de draden en blancheer ze ook. Doe dit niet in een pan samen met de broccoli om dat de broccoli sneller gaar is.

Final Touch

Bak de kabeljauw op de huid aan in een warme pan met iets olie, tot deze mooi krokant is. Zet daarna de pan op halfhoog vuur zodat de kabeljauw kan doorgaren, dit duurt zo’n 6 tot 8 minuten. Zet ondertussen twee koekenpannen op het fornuis en maak de broccoli en de peultjes warm en maak het op smaak met peper en zout uit de molen. Verdeel het over de borden. Rooster de coquilles gedurende 2 minuten aan beide kanten in de andere pan en leg deze samen met de kabeljauwfilet op de groenten en strooi er als laatste nog wat korreltjes zeezout over. Net als de kabeljauw moeten de coquilles niet te gaar zijn, ze mogen nog mooi glazig zijn. Omdat de kabeljauw zo’n mooie smaakvolle en zachte vis is hoeft u er geen saus bij te serveren. Mocht u dat wel wensen dan kunt u er een witte wijnsaus of Hollandaise saus bij doen.

Ingrediënten voor 4 personen
4 x 170 gram kabeljauwfilet met vel
8 st coquilles schoon
1 stronk broccoli
250 gr peultjes