Voorbereiding
Laat de visboer mooie gelijkmatige stukken tonijn snijden en zeg erbij dat u ze zonder spier wenst, hier zitten namelijk veel pezen in. Snij de paprika zonder zaad in reepjes en de prei en lente-ui in dunne ringetjes, maar was deze eerst in koud water om het zand ervan af te halen. Voeg alle ingrediënten voor de teriyakisaus tezamen in een pannetje en maak deze lauwwarm.
Final Touch
Haal een uur voordat u begint de tonijn uit de koeling en laat het op kamertemperatuur komen. Zet vervolgens de grillpan op het fornuis en laat deze goed warm worden. Bestrijk de tonijn aan beide kanten licht met olie en grill vervolgens aan beide kanten van de tonijn een mooi grillstreepje. Bak ondertussen in een wokpan, met een beetje olie, de paprika, prei en de lente-ui aan en voeg als laatste de taugé toe. Maak dit alles op smaak met zout en peper uit de molen. Bak de groenten niet te lang zodat het nog lekker knapperig blijft. Verdeel de groenten over de borden en leg de tonijn, die nog mooi rood van binnen is, erop. Strooi nog iets grof zeezout over de tonijn en serveer de teriyakisaus er apart bij zodat iedereen zelf de hoeveelheid saus kan bepalen. Eet smakelijk!
Ingrediënten voor 4 personen
4 x 170 gram tonijnfilet
Gewokte groenten
1 st prei
100 gr taugé
2 st rode paprika
1 bos lente-ui
Teriyakisaus
1 dl oestersaus
1/2 dl zoute soja
1/2 dl zoete ketjap
1/2 dl gembersiroop
1 dl sweet chilisaus