Pasta Vongole

Voorbereiding

Pasta Vongole Bries NoordwijkSnijdt met een mes de Spaanse peper in de lengte door en haal de witte zaadjes eruit. Maak daarna de knoflooktenen schoon en maak met behulp van een staafmixer van de peper, knoflook en de olijfolie een gladde massa. Spoel in stromend water de vongole om het overtollige zand eraf te spoelen. Kook de pasta in ruim water met zout al dente, oftewel beetgaar. Snijdt ondertussen de prei in ringen, de paprika in reepjes en de bieslook fijn.

Final Touch

Neem een grote koekenpan en maak deze goed warm op het gasfornuis. Gooi hier de gespoelde vongole in. Na enkele minuten ziet u dat de schelpjes open klappen. Voeg dan de paprika en de prei toe en bak deze kort mee. Voeg vervolgens naar eigen smaak de peper/knoflookolie toe. Rustig aan met de pepers want u kunt er altijd nog meer bij doen maar er nooit meer iets uithalen. Doe als laatste de pasta bij de vongole en maak het iets meer op smaak met wat zout. Verdeel deze over diepe borden en strooi de bieslook er overheen. In plaats van vongole kunt u ook mosselen of kokkels gebruiken.

Ingrediënten voor 4 personen
1 kg Vongole
250 gr pasta
1 st prei
1 st rode paprika
1 bos bieslook
1 st rode Spaanse peper
3 tenen knoflook
1 dl olijfolie