Voorbereiding
Kook de kreeften per 100 gram 1 minuut (dus een kreeft van een pond 5 minuten) in een pan met kokend water en spoel ze daarna af met koud water anders garen ze door. Pluk de slasoorten in kleine stukjes, was het in ruim koud water en haal door middel van een slacentrifuge het water er af. Meng voor de dressing alle ingrediënten met een garde goed door elkaar. Doe hetzelfde met de wasabi mayonaise . Snijd de tonijn in dunne plakjes van ongeveer 4 bij 4 centimeter.
Final Touch
Breek de scharen van de kreeften af en sla ze met een groot en stevig mes doormidden en haal het kreeftenvlees eruit. Zet hierna de punt van het mes midden in het lijf van de kreeft en hak in één beweging de kreeft doormidden en verwijder het darmkanaal en de ingewanden. Leg het kreeftenvlees uit de scharen in de kop van de kreeft. Maak de slasoorten licht aan met de dressing en de wakame en verdeel deze over diepe borden. Leg de kreeft op de sla en de sashimi van tonijn op de opstaande rand van het bord. Leg tussen de sashimi van tonijn een lepeltje wasabimayonaise. In plaats van tonijn kunt u ook rauwe plakjes zalm gebruiken.
Ingrediënten voor 4 personen
2 st kreeft (500 gram)
200 gram verse tonijn
diverse slasoorten zoals lollo rosso, lollo- verde, frisee
100 gram wakame
Voor de dressing:
0,5 dl soja saus
0,5 dl ketjap
0,5 dl olijfolie
0,5 dl chilisaus
1 eetlepel sesamzaadjes
Voor de wasabimayonaise:
2 dl mayonaise
1 eetlepel wasabipasta
5 eetlepels mirin (Japanse zoete rijstwijn)
1 dl Crème fraîche